onsdag 10 september 2014

Saltade citroner och höstig kikärtssallad med svartkål

Vi har precis i Foodtwist sortiment plockat in saltade citroner från en sydfransk leverantör. Vackert, gott och ett lätt sätt att prova om man inte vill göra det själv - just nu finns det annars massor av recept hur man gör det ute på nätet.
Förutom att ha dessa små läckerheter som tillbehör till sallader och grytor kan man använda dem i matlagningen
Själv testade jag följande rätt med kikärtor och svartkål och använde som middagstillbehör. Blev både enkelt och gott.

Ingredienser
1/2 påse strimlad svartkål
1 400 g burk kikärtor
1 msk olivolja
1 msk paprikapulver
3 st hackade saltade citroner (av Brunels som är ganska små)
2 st saltade citroner i skivor
havssalt

Värm ugnen till 225 grader och. Skölj kålen och vänd den i olivolja och lägg i en ugnsfast form. Strö över lite havssalt.
Rosta kålen ca 20 minuter så att den blir lite chipsliknande.

Under tiden så sköljer du kikärtorna. Hacka 3 citroner, Värm en traktörpanna med lite olivolja och lägg i kikärtorna, de hackade citronerna och strö över paprikapulvret. Rosta på medelvärme så att kikärtorna blir lite knapriga. Rör om regelbundet. Smaka av med havssalt.

Blanda kikärtorna och kålen och garnera med skivade citroner. Servera genast som ett tillbehör.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar