fredag 10 februari 2012

Riktiga Hamburgare - alltid en favorit

Hamburgare är så tacksamt - lätt att laga. Lätt att ge en twist. Går att variera i det oändliga.


Gör eget bröd till så blir det jätteproffsigt. Jag brukar köra snabbröd med dinkelmjöl eller ekologiskt vetemjöl. 1/2 vatten, 1 paket jäst, 2 msk olja, 1/2 msk salt och så mjöl till en ganska lös deg. Jäs i 30 minuter och baka ut i bullform. Jäs medan ugnen värms upp till 230 grader och grädda ca 10 minuter. När bullarna är klara är det precis dags att steka eller grilla hamburgarna.Och variera din färs - nötfärs, blandfärs, lammfärs eller någon god viltfärs. Här har jag använt lammfärs
Skär upp lite härliga grönsaker. Lite potatisklyftor i ugnen - kanske med ett gäng vitlöksklyftor.
En god sås till - prova t ex Fynbos Dreamsauce som du kan köpa hos utvalda delikatessbutiker -nu senast fyllde Rönninge delli på lagret. Du hittar den också hos Foodtwist webbshop. Där kan du också hitta riktigt god och prisvärd olivolja eller dressing till salladen
Riktig mat behöver inte vara krångligare än så här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar