tisdag 1 november 2011

Ungsbakad falukorv med twist

Ungsbakad falukorv är säkert hos många en ganska vanlig vardagsmiddag och är du lite noggrann när du köper falukorv så blir det också en bra middag. Senast jag gjorde det så blev det så här. Istället för den vanliga senapen emellan skivorna testade jag med vår Sundried tomato och aubergine savouring. En grönsaksröra i en basilikamarinad i ganska stora bitar. Den kommer från Fynbos i Sydafrika som har en hel serie sådana här röror och efter ha testat dem en del inser jag hur användbara de är som smaksättare eller tillbehör.
Jag gjorde såhär
Skär potatis, palsternacka eller persiljerot och paprika i bitar. Sätt in i 200 graders ugn och baka ca15 - 20 minuter. Lägg sedan till en handfull eller 2 vitlökar. Gör iordning falukorven genom att snitta nästan ända ner och lägg en sked grönsaksröra i varje snitt. Ta ut plåten med grönsakerna och gör plats för falukorven och lägg dit den. Toppa eventuellt falukorven med mozzarella. Baka i ugnen ytterligare ca 20 minuter och servera sedan direkt med en ordentlig grönsallad med en god olivolja. (vi har kampanj på våra ekologiska från Azada just nu). Det är en rätt som inte tar så mycket tid att göra och du kan göra annat emellan medan maten står i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar