måndag 8 augusti 2011

Stolt över ungdomarna och persika i förrätten

Att  mat är kul tycker många med mig och nästan ännu roligare är det att se att man lyckats väcka intresset hos sina barn. När sonen i helgen skulle fira sin 18 års dag har det föregåtts av mycket planering från honom. Vad ska man bjuda på, vem äter vad och vem äter inte vad. I detta fall var det nog mest vem som inte åt olika saker, 2 var vegetarianer, en gillar inte stark mat eller choklad. Själv gillar han inte fisk eller svamp.

Tillsist blev det en meny med följande
Persikosallad med mozarella (och prosciutto)
Färsk tomatpasta
Creme caramel

Allt detta gjorde han själv och dessutom hembakat bröd.
Persikosalladen vill jag verkligen slå ett slag för själv då jag gjorde den för ett par väninnor.
Lite blandad sallad läggs på en tallrik. Klyftorna på en persika fördelas. Småbitar av mozarella och lite strimlor av prosciutto strös ut över det hela. En god dressing, jag använde Azadas citronolivolja med lite salt och peppar, sonen använde Verlaques Raspberry Splash (dressing med citronolivolja och hallon). Vad du än använder använd en bra olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar