tisdag 23 augusti 2011

Lax till en person

Antingen är man enmanshushåll eller så händer det att man ändå ska laga mat till bara en person. Det ska gå snabbt, det ska vara enkelt, det ska vara sådant man kan ha hemma i kylen och det ska inte ta så mycket tid. Enportionslaxbitarna som finns frysta är då superpraktiska och med lite grönsaker kan du på mindre än en kvart svänga i hop en härlig middag

Lax med grönsaker och grapefrukt
1 pytteliten purjo eller del av en
2 morötter
ytterligare någon grönsak , lite fänkål eller några sparris
1 portionsbit lax
1 blodgrapefrukt

Strimla grönsakerna ganska smalt och fräs dem i lite olivolja. Om du har med sparris kan den läggas i någon minut efter det andra. Smaka av med lite mango och chilireduktion eller något annat med lite syra/sötma samt salt och peppar
Halvtina laxen och skär den i ett par skivor ungefär 3 mm tjocka - halstra dessa helt kort så de knappt är genomstekta. Salta och peppra
Lägg upp grönsakerna och därefter laxen, toppa med lite klyftad blodgrape.

Servera dig själv direkt och ät i lugn och ro. Genom att ta oss tid att äta även när vi är själva så mår vi mycket bättre. Är ni fler är det bara att dubblera receptet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar