fredag 13 maj 2011

När vi låter öst möta väst

Mycket av den mat vi äter idag har influenser från flera hörn av världen. Trots att vi pratar om närodlat i var och varannan matartikel tror jag inte vi vill vara utan dessa influenser och egentligen så har ju inte det något större motsatsförhållande. Många av huvudråvarorna vi vanligen äter odlas och föds upp i Sverige - och då är det naturligt att om möjligt använda det. Annat går inte att odla här och går ganska lätt att ta hit utan att vi har en stor påverkan. Det gör att vi kan låta vår svenska mat få en touch både från Medelhavsköket och längre ifrån.
Ikväll gjorde vi precis en sådan rätt. En hamburgare kryddad med ingefära, koriander och vitlök och serverad med en pesto. Serverade på en skiva stekt levainbröd som blivit insmort med tomat och vitlök och sallad. På toppen en pesto - vi hade bara valnötter och persilja hemma men nästa gång ska jag testa med koriander och cashewnötter. Då blir det nästan en asiatisk hamburgare på svenskt nötkött. Receptet kommer du hitta på http://www.foodtwist.se/ .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar