söndag 10 april 2011

De första jordgubbarna

Så här års när våren fortfarande är ganska så ogin och man blir lite längtansfull efter värmen. Så ser det så varmt ut inifrån men när du kommer ut blåser det fortfarande ganska snålt och kallt. Ingen vårjacka men för varmt för vinterjackan.
Samtidigt börjar man längta efter sommarmaten och primörerna. I butikerna hittar vi nu en hel del av dem som importer men utan den rika smak som när de svenska grönsakerna och bären kommer.

Det som kanske symboliserar dtta mer än något annat är jordgubbarna. I vår lokala butik hade de nu i helgen bär som såg riktigt fina ut och också var det. Men jag tycker att de har inte riktigt den sötma som gör de härliga som dessert utan jag använde dem iställeet till en salsa. Skivade jordgubbar, skivade rädisor, en kruka gräslök och en dressing med balsamvinäger, en god olivolja och salt och peppar. Det blev riktigt smaskigt till en skiva entrecôte. Tror nästan jag kan göra det snart igen med ännu smakrikare gubbar och en riktig grill till entrecôten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar